Rechter gunt vechtjas Barton alsnog borgtocht

Joey Barton is donderdagmiddag alsnog op borgtocht vrijgelaten. Eerder deze donderdag had een rechtbank in Liverpool nog geweigerd dat de middenvelder van Newcastle United de gevangenis tegen betaling mocht verlaten.

Rechter gunt vechtjas Barton alsnog borgtocht

De vrijlating van Barton gebeurde op last van een hogere rechter, die strenge voorwaarden aan de invrijheidstelling van de Engelse international zou hebben verbonden. Wat die voorwaarden precies zijn, is vooralsnog onbekend. Op 16 januari staat de rechtszaak tegen de voetballer op de rol.

Het is onduidelijk of Barton voor die datum mag voetballen. Komende zondag staat er voor Newcastle United een bekerduel tegen Stoke City op het programma. En in het daaropvolgende weekeinde een competitietreffen met Manchester United. Door zijn hechtenis heeft Barton al twee duels van Newcastle United moeten missen, afgelopen zaterdag tegen Chelsea en woensdag tegen Manchester City.

Barton was opgepakt omdat hij verdacht is van mishandeling op 27 december. Sinds die dag zat hij in hechtenis. Omdat de lagere rechtbank bang was dat de 25-jarige voetballer zich opnieuw zou misdragen, had deze aanvankelijk besloten hem niet vrij te laten op borgtocht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen