Record voor Go Ahead: na Rommens vertrekt ook Willumsson

Reacties

Willum Willumsson heeft zijn laatste wedstrijd voor Go Ahead Eagles gespeeld. De 25-jarige IJslander verkast naar Birmingham City. Zo vertrekt na Philippe Rommens opnieuw een belangrijke speler bij Kowet.

Record voor Go Ahead: na Rommens vertrekt ook Willumsson
© Pro Shots

Na het successeizoen onder René Hake wordt er veelvuldig door andere clubs getrokken aan spelers van Go Ahead. De club uit Deventer wilde de selectie het liefst intact houden voor het tweeluik in de Conference League tegen SK Brann, maar dat is niet gelukt. Rommens vertrok naar Ferencvaros en ook Willumsson gaat nu dus weg. Bedragen noemt de club niet, maar er wordt wel toegevoegd dat er sprake is van een recordbedrag. Het oude record stond op naam van Jan Kromkamp en Rommens, zij verkasten allebei voor circa anderhalf miljoen euro. Kromkamp deed dat in 2000 naar AZ, Rommens dus onlangs.

Go Ahead pikte de IJslander twee jaar geleden op bij BATE Borisov. De aanvallende middenvelder was afgelopen seizoen goed voor zeven goals en twee assists in 31 Eredivisie-wedstrijden.

Bij Birmingham gaat hij spelen in de League One, nadat de club vorig seizoen degradeerde. Emil Hansson trok eerder al naar de Engelse club. Hij kwam over van Heracles Almelo.

Willumsson, die een vierjarig contract tekent, is zeer blij met zijn transfer. 'Engeland is het Mekka van het voetbal, ik heb er altijd van gedroomd om hier te kunnen voetballen. Toen ik van de belangstelling van Birmingham hoorde, wist ik gelijk dat het moment was aangebroken om de volgende stap te zetten. Een no-brainer, ik ben enorm blij hier te zijn.'

Spelersprofiel

W. Willumsson


Geboortedatum:
23 oktober 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Reykjavík
Nationaliteit
IJsland
Lengte:
1,93 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Birmingham City
Nationaal team:
IJsland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer W. Willumsson
Meer over W. Willumsson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.