Recordaantal transfers in Nederland

Reacties

De Nederlandse transfermarkt heeft het hoogste aantal transfers in één window opgeleverd. In totaal werden er 755 deals gesloten – een aantal dat bovendien nog kan oplopen – en dat ligt ruim 12 procent hoger dan het record uit 2019.

Recordaantal transfers in Nederland
© Pro Shots

De KNVB maakt melding van het aantal transfers in deze window: 755. Het hoogste aantal daarvoor was in de zomer van 2019, toen er 670 spelers over de spreekwoordelijke toonbank gingen. De Nederlandse clubs haalden in totaal 505 spelers binnen, waarvan 285 binnen Nederland, en lieten er 250 vertrekken.

Vooralsnog staat de laatste transfer van voor deze transferwindow op naam van Rakan Al-Ghamdi (van Al Nassr naar NEC), maar dat kan nog veranderen. Ajax hoopt bijvoorbeeld de komst van Kamaldeen Sulemana nog af te ronden en transfervrije spelers mogen ook nog worden binnengehaald.

Qua uitgaande spelers is er ook nog wat mogelijk, omdat in sommige andere landen de transfermarkt nog wel open is. Op Deadline Day vonden er in totaal 41 transfers plaats: zo’n 5 procent van het totaal aantal transfers.

Alle transfers in de Seizoengids 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.