Red Bull wint na achterstand tegen Mattersburg

Op bezoek bij SV Mattersburg boog Red Bull Salzburg na rust een achterstand om in in voorsprong. Marc Janko en Robin Nelisse scoorden beiden tijdens de 4-2 zege.

Al na twee minuten keek Salzburg tegen een achterstand aan. Cem Atan scoorde tegen de koploper van de Bundesliga met een afstandsschot. Janko zette al in de negende minuut zijn ploeg naast de thuisploeg, maar halverwege de eerste helft liet Ilco Naumoski het thuispubliek wederom juichen via een benutte strafschop.

Diezelfde Naumoski moest in de 38ste minuut met twee gele kaarten van het veld en leidde daarmee de comeback van Red Bull in. Want in de vijftigste minuut scoorde Karel Pitak met een prachtige volley vanaf zestien meter, en een kwartier later was het opnieuw Janko die scoorde, ditmaal op aangeven van Laszlo Bodnar. In de laatste minuut stelde Nelisse de zege veilig op assist van Christoph Leitgeb: 2-4.

Red Bull Salzburg heeft 43 punten en staat daarmee drie punten voor op Rapid Wien. Mattersburg is voorlaatste met dertien punten. Janko heeft zijn doelpuntentotaal opgevoerd tot 29 goals. Nelisse heeft er negen.