Het thuisduel met Udinese is in een teleurstelling geëindigd voor Tijjani Reijnders. De middenvelder van AC Milan moest al na een half uur naar de kant met een rode kaart.

AC Milan
1 - 0
Udinese
Udinese

De start van de wedstrijd was uitstekend voor Milan, dat al na dertien minuten op voorsprong was gekomen. Samuel Chukwueze scoorde op aangeven van Christian Pulisic. Zestien minuten later zag het er ineens een stuk minder goed uit voor de Rossoneri. Sandi Lovric ging makkelijk naar de grond na een duel met Reijnders, maar scheidsrechter Daniele Chiffi oordeelde dat het een overtreding was. Aangezien het om een doorgebroken speler ging, kreeg de Nederlander een directe rode kaart.

Klik eerst op de tekst boven de video om de overtreding te kunnen bekijken.

Het was al de derde speeldag op rij dat een speler van Milan van het veld werd gestuurd. Thuis tegen Lecce kreeg Davide Bartesaghi een rode kaart, maar de 3-0 eindstand was op dat moment al bereikt. Kort voor de interlandbreak werd Theo Hernández van het veld gestuurd op bezoek bij Fiorentina, dat met 2-1 won. Het thuisduel met Udinese eindigde uiteindelijk in 1-0. Diep in de extra speeltijd dacht Christian Kabasele gelijk te maken, maar zijn treffer werd uiteindelijk afgekeurd na buitenspel van invaller Jurgen Ekkelenkamp.