Reiziger kiest bij herstart Jong Oranje voor debutanten van AZ en Feyenoord

Reacties

Diverse Nederlandse talenten maken donderdagavond hun debuut voor Jong Oranje. Coach Michael Reiziger zet bijvoorbeeld Rome-Jayden Owusu-Oduro van AZ onder de lat, Antoni Milambo van Feyenoord heeft eveneens een basisplaats.

Reiziger kiest bij herstart Jong Oranje voor debutanten van AZ en Feyenoord
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
5 - 0
Noord-Macedonië O21
Noord-Macedonië O21

Jong Oranje staat voor de eerste wedstrijd sinds maart van dit jaar, toen er met 3-0 werd gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Moldavië. De manschappen van Reiziger hervatten de EK-kwalificatie, die tot dusver vlekkeloos verliep. Uit 7 duels pakte Jong Oranje 21 punten, met een doelsaldo van 21 voor en 2 tegen.

Als de resultaten in Groep C een beetje meezitten kan Jong Oranje zich deze maand al plaatsen voor het komende EK, volgend jaar georganiseerd in Slowakije. Op dit moment is Jong Georgië de voornaamste concurrent en dat land is later in september tegenstander van Jong Oranje. Eerst wordt er in Almere gespeeld tegen Jong Noord-Macedonië.

Dat doet Jong Oranje dus met Owusu-Oduro en Milambo als debutanten, Ian Maatsen speelt zijn achttiende interland voor Jong Oranje en heeft daarmee de meeste ervaring bij de beloften. Ezechiel Banzuzi van OH Leuven (ex-NAC Breda) kan eventueel als invaller zijn debuut maken bij Jong Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.