Reker: 'Cocu wil meedenken met PSV'

Dwight Lodeweges is bij PSV de tijdelijke opvolger van de opgestapte Huub Stevens. Algemeen directeur Jan Reker vlast op een grotere rol van Phillip Cocu.

Reker: 'Cocu wil meedenken met PSV'

Reker schoof mede op advies van de spelersgroep assistent Lodeweges naar voren als tijdelijke stand-in van Stevens. 'We hadden vier scenario's. De spelers willen voorlopig graag onder Lodeweges verder. Daarom hebben we hier voor gekozen. We gaan op zoek naar een oplossing voor de lange termijn.' Jan Wouters blijft in zijn rol als tweede man.

Reker wilde niet speculeren over de naam van de definitieve opvolger van Stevens. 'Intern is nog niet één naam genoemd.' De komst van een tussenpaus is niet aan de orde, zo stelde de algemeen directeur. Daarbij refereerde hij aan het afgelopen seizoen. Na het vertrek van Ronald Koeman nam Wouters de honneurs waar om na een maand plaats te maken voor tussenpaus Sef Vergoossen.

Oud-international Cocu gaat zich mogelijk meer bemoeien met de hoofdmacht. 'Ik heb wel goede hoop dat Cocu meer rond het eerste elftal gaat doen', aldus Reker. 'Hij loopt nu stage bij de A1, maar ik heb al met hem gesproken. Hij wil meedenken met PSV. Vrijdag spreek ik hem opnieuw.'

Reker sluit een adviesrol voor Guus Hiddink niet uit. De problemen van de huidige bondscoach van Rusland met de Raad van Commissarissen van PSV hoeven geen obstakel te zijn. 'Iedereen met kennis van zaken is welkom', aldus Reker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen