Relatief onbekend, maar succesvol: al tweede hoofdprijs voor De la Fuente

Reacties

Luis de la Fuente heeft met de Henri Delaunay-trofee zijn tweede hoofdprijs als bondscoach van Spanje gewonnen. Eerder won hij ook al jeugd-EK's met zes spelers uit zijn huidige selectie.

Relatief onbekend, maar succesvol: al tweede hoofdprijs voor De la Fuente
Spanje
Spanje
2 - 1
Engeland
Engeland

In zijn eerste echte jaar als bondscoach, 2023, won De la Fuente zijn eerste prijs met Spanje. In de finale van de Nations League versloeg zijn elftal Kroatië na een penaltyserie. De EK-winst is een volgend hoogtepunt in zijn relatief kortlopende tijd als bondscoach van Spanje.

Vier jaar voor de winst van de Nations League won De la Fuente met Spanje Onder-21 het EK. Huidige internationals Mikel Oyarzabal, Dani Olmo, Fabián Ruiz, Mikel Merino en Unai Simón waren daarbij. Die laatste twee deden ook mee toen Spanje Onder-19 negen jaar geleden het EK won onder leiding van De la Fuente, na winst in de groepsfase op een Oranje met Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri.

Voordat De la Fuente bondscoach van de jeugdteams werd, was hij kort trainer van Alavés en Athletic Bilbao. Uiteindelijk werd hij in december 2022 aangewezen als opvolger van Luis Enrique bij Spanje. Het contract van de succescoach loopt nog tot en met het WK van 2026.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.