Remise en rode kaart Ronaldo streep door rekening Real

Reacties

Real Madrid is er zondagavond niet in geslaagd de tweede plek over te nemen van Barcelona. Mede dankzij een rode kaart van Cristiano Ronaldo kwam de ploeg van trainer Carlo Ancelotti op bezoek bij Athletic de Bilbao niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Remise en rode kaart Ronaldo streep door rekening Real

Athletic de Bilbao is dit seizoen samen met Atlético Madrid de enige club in de Spaanse Primera División die op eigen veld nog ongeslagen is. Bovendien zijn de Basken in het eigen San Mamés traditiegetrouw een lastige opponent voor De Koninklijke. Alleen Barcelona kan in thuisduels bogen op een betere balans tegen Real, dat door de sterke start in 2014 - acht zeges met de doelcijfers 17-0 - desondanks met vertrouwen afreisde naar Bilbao.

Toch ging het zondagavond voor de topclub uit Madrid weer mis in Baskenland. En dat terwijl Jesé Rodríguez na een moeizame eerste helft in de 65ste minuut voor de openingsgoal zorgde uit een voorzet van Ronaldo. Na de derde goal van het Spaanse talent in 2014 leek Real even op weg naar een zege, ware het niet dat de eveneens in bloedvorm verkerende Ibai Gómez acht minuten later kort nadat hij was ingevallen via de binnenkant van de paal raak knalde.

Het was een flinke streep door de rekening van Real, dat had gehoopt het 59 speelronden op rij onaantastbare Barcelona op de ranglijst eindelijk weer eens te passeren. Het noodlot sloeg een kwartier voor tijd echter toe, toen Ronaldo zichzelf niet kon beheersen nadat hij zijn roep om een strafschop onbeantwoord zag. De Portugese winnaar van de Gouden Bal botvierde zijn frustraties op zijn directe tegenstander en kon inrukken.

Na de vierde uitsluiting van Ronaldo in dienst van Real kreeg Athletic de regie weer in handen. Invaller Ibai, tijdens de drie voorgaande competitieduels in totaal ook al vijf keer trefzeker, was met een verraderlijke volley nog dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar Diego López redde knap. Desondanks verzuimt Real optimaal te profiteren van de 3-2 nederlaag van Barcelona tegen Valencia. De twee aartsrivalen staan nu allebei op drie punten van Atlético.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.