Valencia boekt zeldzame zege in en tegen Barcelona

Barcelona heeft dure punten verloren in de strijd om de koppositie. Zeventigduizend toeschouwers in Camp Nou zagen een enerverend duel waarin de Catalanen uiteindelijk het onderspit delfden tegen Valencia: 2-3.

Een zeldzame nederlaag voor Barça. Voorafgaand aan de confrontatie met Valencia werden dit seizoen alle competitieduels in eigen huis gewonnen. Sterker, de laatste competitienederlaag in Barcelona dateerde van april 2012. Destijds ging Barcelona met 2-1 ten onder tegen Real Madrid.

Alcácer velde een half uur voor tijd het vonnis over Barça: 2-3. De Spaanse spits schoot de voorzet van Sofiane Feghouli onberispelijk achter doelman Víctor Valdéz. Pablo Piatti zette Valencia al snel in de tweede helft op voorsprong, maar moest even later toezien hoe Lionel Messi vanaf elf meter de stand gelijk trok: 2-2.

En dat terwijl het duel goed begon voor de ploeg van Gerardo Martino. Alexis Sánchez opende met een schitterende stift/lob (als hij het zo bedoeld had) na zeven minuten de score en Barcelona leek op weg naar de achttiende zege in de Primera División. Tot de 44ste minuut, toen Daniel Parejo met een fraaie goal de plannen van Barcelona in de war schopte.

Barcelona eindigde het duel met tien na de rode kaart van Jordi Alba. De linksback kreeg in de 78ste minuut zijn tweede gele kaart en mocht inrukken. Na de pijnlijke nederlaag kan Barcelona zondag ingehaald worden door de grootmachten uit Madrid. Real Madrid kan Barcelona bij een zege op bezoek bij Athletic de Bilbao passeren met twee punten voorsprong, terwijl Atlético Madrid bij een overwinning tegen Real Sociedad de nieuwe koploper van Spanje is.