Remise helpt Arsenal én FC Porto verder

Een salonremise was het niet, maar Arsenal en FC Porto scoorden niet en gaan door. Ook omdat CSKA Moskou met 3-2 ten onder ging tegen HSV.

Remise helpt Arsenal én FC Porto verder

De noodzaak alles op de aanval te gooien was er niet. Een remise was voor zowel FC Porto als en Arsenal een uitkomst die gelijkstond aan een vervolg in de Champions League. Voor Arsenal-coach mede aanleiding Robin van Persie op de bank te houden. De Franse coach deed pas laat een beroep op de Oranje-international, die zo aan zijn honderdste wedstrijd kwam in het shirt van T he Gunners.

Pas in de tweede helft gooiden beide ploegen de schroom iets van zich af. FC Porto was in de persoon van Quaresma met twee keer een schot op de paal het dichtste bij een doelpunt. Maar goals bleven achterwege, waardoor Arsenal als groepswinnaar en FC Porto als nummer twee doorgaat naar de knock-outfase van de Champions League.

De score in Porto had achteraf enkel invloed op de verdeling van de eerste twee plaatsen. Want CSKA Moskou pakte de laatste strohalm niet. Aan de Russen was tot twee keer toe een voorsprong niet besteed. Rafael van der Vaart zorgde met de gelijkmaker en de assist voor de 3-2 van Boucabar Sanogo in de slotfase voor een positieve noot op een toch droevige avond van Hamburger SV.

Timothée Atouba zorgde bij HSV voor een nieuw dieptepunt. De Kameroener kreeg na te zijn gewisseld een rode kaart, nadat hij het fluitende publiek zijn middelvinger had laten zien.

Bekijk hier al onze video's