Rentree Van Hooijdonk na drie maanden

Pierre van Hooijdonk heeft donderdag na drie maanden absentie tegen Real Zaragoza zijn rentree gemaakt. De Nederlandse spits kon de uitschakeling van Fenerbahçe niet voorkomen, maar boekte toch een kleine overwinning.

Rentree Van Hooijdonk na drie maanden

In de return tegen Real Zaragoza maakte Van Hooijdonk een half uur voor het einde zijn opwachting. De spits was ruim drie maanden niet binnen de lijnen gekomen door een achillespeesblessure die hij had opgelopen in de interland tegen Andorra. Zijn terugkeer leverde niet het beoogde effect op, Fenerbahçe verloor ook de tweede wedstrijd tegen Real Zaragoza.

Van Hooijdonk zal het optreden in La Romareda toch als een kleine overwinning voelen. Terug na zijn revalidatie in Nederland voelde de international zich al enige weken klaar voor zijn rentree. Trainer Christoph Daum wilde daar niets van weten en hield de spits voor wedstrijden steeds buiten de selectie. Dat stoorde Van Hooijdonk die deze week in een onderhoud met Daum de problemen uit de wereld hielp.

Het uitblijven van de rentree van Van Hooijdonk was ook voer voor een geruchtenstroom. In de winterstop werd in de Turkse media gespeculeerd over een transfer van Van Hooijdonk. De komst van Nicolas Anelka, die werd overgenomen van Manchester City, zou de Nederlander overbodig hebben gemaakt. Maar de Nederlandse international sprak deze berichten tegen.

'Ik zou niet meer voor Fenerbahçe willen spelen en één krant maakt het helemaal bont. Die wist te melden dat ik in de winterstop zou vertrekken. Het contract met mijn kindermeisje liep eind december af en dat kon niet anders betekenen, dan dat ik wegging. Alleen daarom al hoop ik snel te kunnen spelen', zei Van Hooijdonk begin januari. Anderhalve maand later keerde Pi-Air ook daadwerkelijk terug binnen de lijnen.

Bekijk hier al onze video's