Revelatie Basaksehir houdt Besiktas van zich af in topper

Reacties

Stuntploeg Istanbul Basaksehir heeft de aanval van Besiktas op de Turkse koppositie afgeslagen. Ex-PSV'er Marcelo (foto) voorkwam dat de koploper nog meer afstand nam: 1-1.

Revelatie Basaksehir houdt Besiktas van zich af in topper

Het duel in de Vodafone Arena was een topper in zijn puurste vorm. Nummer één Basaksehir en nummer twee Besiktas waren na elf speelronden beiden nog ongeslagen in de Süper Lig en de winnaar van het duel zou zich koploper mogen noemen. Basaksehir eindigde vorig seizoen nog vierde met twintig punten achterstand op Besiktas, maar is dit jaar ongenaakbaar.

Ook zaterdagavond kwamen de bezoekers op voorsprong door een treffer van Cengiz Ünder. Het negentienjarige talent werkte in de 21ste minuut met een geplaatste volley binnen. Het antwoord van de thuisploeg kwam een half uur later. Marcelo, tussen 2010 en 2013 onder contract bij PSV, knikte een voorzet van Ricardo Quaresma achter doelman Volkan Babacan.

Door het gelijkspel blijft het verschil van twee punten tussen de Turkse koplopers intact. Basaksehir heeft met dertig punten na twaalf speelronden zeven punten meer verzameld dan het Galatasaray van trainer Jan Olde Riekerink, dat de derde plaats bezet. Fenerbahçe kan de rivaal zondag passeren en op zes punten van Basaksehir komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.