Rijkaard geeft Ten Cate in Athene draai om de oren

Frank Rijkaard bracht met Galatasaray het Panathinaikos van Henk ten Cate een gevoelige tik toe. Hamburger SV kende een teleurstellend begin van de Europa League.

Rijkaard geeft Ten Cate in Athene draai om de oren

Groep FPanathinaikos-Galatasaray 1-3Galatasaray kon na 47 minuten een overwinning niet meer ontgaan. Met dank aan misverstanden in de Griekse defensie en een dosis geluk stond de ploeg van Frank Rijkaard met 3-0 voor. Elano en Milan Baros deden voor rust van zich spreken, terwijl José Sarriegi met een eigen doelpunt vroeg in de tweede helft de pijn voor Panathinaikos vergrootte. Voor de ploeg van Ten Cate bleef het bij een eretreffer voor Dimitrios Salpingidis.

Groep CRapid Wien-Hamburger SV 3-0Hamburger SV, dat aantrad met Eljero Elia en Joris Mathijsen, kende een slechte avond in het Ernst Happel Stadion. Rapid Wien strafte de defensieve slordigheden af en zegevierde met 3-0 over de koploper in de Bundesliga. Met name Jérôme Boateng was de gebeten hond. De rechtsback van HSV was in negatieve zin betrokken bij de eerste twee Oostenrijkse treffers.

Hapoel Tel Aviv-Celtic 2-1Ook Celtic begon in Groep C met een nederlaag. De Schotten sloten tegen Hapoel Tel Aviv de eerste helft nog af met een voorsprong. De treffer van Georgios Samaras bleek echter niet voldoende voor een positief resultaat. De defensie met Glenn Loovens moest in het laatste kwartier twee keer het hoofd buigen. Nemanja Vucicevic en invaller Maharan Lala gaven het thuispubliek reden tot juichen.

Groep BLille-Valencia 1-1Hedwiges Maduro tastte in het duister over zijn rol op het tweede plan afgelopen weekend, de Nederlander kwam tegen Lille aan de aftrap. Valencia keerde ondanks de inbreng van de oud-Ajacied met een punt terug uit Frankrijk. Juan Mata brak koud een minuut in het veld de ban voor de Spaanse gasten, maar Lille had Gervinho een vergelijkbare supersub achter de hand. In het andere duel was Genoa met 2-0 te sterk voor Slavia Praag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen