Rijkaards teambuilder verklapt breuk met Barcelona

Frank Rijkaard is bezig aan zijn laatste duels als coach van Barcelona. De Catalaanse grootmacht, die opnieuw naast alle prijzen pakt dit seizoen, gaat niet met hem verder.

Rijkaards teambuilder verklapt breuk met Barcelona

Dat is althans de conclusie die je kunt trekken uit het internetdagboek van Jill van Eyle, die bij Barcelona als teambuilder werkt. 'Aangezien Frank binnen een paar weken vertrekt bij FC Barcelona, zit mijn baan er ook op', schrijft Van Eyle op de website van Teaming.

'Frank heeft me verteld dat hij altijd met naam en toenaam betrokken blijft bij Teaming, maar dat ik op zoek moet naar een andere sponsor om te voorkomen dat ik moet terugvallen op een normale baan.'

Barcelona heeft na de uitschakeling in de halve finale van de Champions League laten weten dat de bezem stevig door de club wordt gehaald. Technisch directeur Txiki Begiristain repte al van besluiten die zijn genomen over de toekomst van de club.

Toch liet hij zich niet direct uit over het lot van Rijkaard, die sinds 2003 aan het roer staat bij de Blaugranas en twee landstitels en de Champions League won. 'Rijkaard heeft buitengewoon werk geleverd. Hij is eerlijk en een echte clubman', aldus Begiristain.

Rijkaard zei na de uitschakeling op Old Trafford dat hij sowieso niet uit eigen beweging zou opstappen als trainer. Zijn contract met Barcelona loopt nog tot de zomer van 2009.


EK-arrangement voor 5 personen winnen?

Bekijk hier al onze video's