Rivaldo schiet Brazilië te hulp

Brazilië is twee punten uitgelopen op de grote concurrent Uruguay. Mede dankzij een doelpunt van Rivaldo (foto) wonnen de Brazlianen in Curitiba van Chili. Uruguay verspeelde twee belangrijke punten tegen Colombia.

In de eerste helft liet Brazilië tegen Chili opnieuw geen goede indruk achter. De ploeg speelde nerveus en wist zich weinig mogelijkheden te creëren. Invaller Denilson bracht in de tweede helft meer leven in de brouwerij. Zeven minuten na rust zette Edilson Brazilië op aangeven van Rivaldo op voorsprong.

Na de openingsgoal viel er veel spanning af van de Braziliaanse schouders. En dat kwam het spel ten goede. Een mooie combinatie tussen Cafu en Edilson bereikte in de 62ste minuut Rivaldo. De nummer tien van Barcelona scoorde met een fraaie volley. In het restant van de wedstrijd bleef Brazilië gemakkelijk overeind.

Uruguay bewees zichzelf met het 1-1 gelijkspel tegen Colombia geen goede dienst. In Montevideo had de thuisploeg in de eerste helft wel een overwicht, veel kansen leverde het echter niet op. Toch kwam Uruguay na ruim een half uur op voorsprong. Magellanes passeerde doelman Córdoba vanaf de penaltystip.

Na de goal kroop Colombia steeds vaker uit zijn schulp. Veel overleg zat er niet de Colombiaanse aanvallen. Alleen als Faustino Asprilla aan de bal kwam, gebeurde er wel eens iets aardigs. De verdiende gelijkmaker viel uiteindelijk in de 68ste minuut. Valentierra was de maker.

Door het gelijke spel van Uruguay heeft Brazilië nu twee punten voorsprong op de directe concurrent voor de vierde plaats. In de Zuid-Amerikaanse groep zijn nog twee speelronden te gaan. De eerste vier landen plaatsen zich direct voor het WK, nummer vijf speelt twee beslissingswedstrijden tegen Australië.