RKC en Volendam profiteren van Den Bosch-Zwolle

RKC Waalwijk en FC Volendam boekten beide een klare overwinning. FC Den Bosch en FC Zwolle hielden elkaar in evenwicht en liepen averij op. MVV vermorzelde Fortuna in Sittard.

RKC Waalwijk-AGOVV Apeldoorn 3-0
RKC won met duidelijke cijfers van AGOVV. De koploper van de Jupiler League dicteerde voor eigen publiek en was voor rust op een dikverdiende voorsprong gekomen via Marvin Ogunjimi. De Belg profiteerde na een fout van Ivo de Heus en omspeelde doelman Raymond Lenting. Halverwege de tweede helft besliste RKC de wedstrijd. Fred Benson en wederom Ogunjimi tekenden voor de 2-0 en 3-0. RKC houdt de voorsprong van twee punten op Volendam intact.

FC Volendam- SC Cambuur-Leeuwarden 3-0
Het was de avond van Jack Tuyp. De Volendammer tekende voor alledrie de doelpunten van zijn ploeg. In de achttiende minuut liet hij doelman Peter van der Vlag kansloos met een geweldige volley in de kruising. En in de zestigste en 68ste minuut vond Tuyp nogmaals het doel, waarmee hij zijn seizoenstotaal opvoerde tot 21 treffers. Daarmee is hij topscorer van de Jupiler League.

FC Den Bosch-FC Zwolle 0-0
FC Den Bosch en FC Zwolle boden weinig spektakel maar knokten wel voor hun plek in de top. Den Bosch was de betere ploeg en had via Koen van der Biezen de beste kans te scoren. Maar de clubtopscorer miste vlak voor rust een strafschop, na een overtreding op Gorgi Hristov. Hij schoot naast het doel. Aan de andere kant van het veld raakte Derk Boerrigter voor rust de paal. Na rust durfden beide ploegen iets meer het doel van de opponent te zoeken en golfde het spel op en neer. Boerrigter, Hristov en Arturo ten Heuvel waren gevaarlijk maar scoorden niet. Haarlem-Helmond Sport 0-1
Helmond klom naar de vijfde plaats maar moest tot de laatste minuut knokken. Pas in de tweede minuut van blessuretijd won de ploeg van coach Jan Poortvliet dankzij een treffer van Peter Uneken.

Fortuna Sittard-MVV 0-7
MVV liet niets heel van de streekgenoot. Gunter Thiebaut had zes duels op rij niet gescoord, maar sloeg in Sittard in de eerste dertien minuten twee keer toe, beide malen met het hoofd. En nadat Ricky Geenen in de 26ste minuut een Maastrichtse voorzet ongelukkig in eigen doel had gewerkt en Roy Bejas even later rood had gekregen voor een overtreding op Gomez, was de partij gespeeld. MVV liep nog verder uit dankzij Robert van Boxel en Jo Vermast. De laatste scoorde tweemaal.

Go Ahead Eagles-RBC Roosendaal 1-2
RBC pakte terecht drie punten in Deventer. De thuisploeg kon geen vuist maken tegen de bezoekers en moest na rust twee keer toekijken bij treffers van Sasa Stojanovic. In de 65ste minuut knalde hij van tien meter via de onderkant van de lat raak. En tien minuten later kopte hij met stuit binnen na een voorzet van Sven Delanoy. In de slotfase knalde Rik Platvoet nog een volley raak, en moest RBC-invaller Melvin de Leeuw met twee vlotte gele kaarten van het veld, maar echt spannend kon Go Ahead het niet maken.

TOP Oss-FC Omniworld 1-2
Diangi Matusiwa opende de score in de 26ste minuut met een schot in de kruising. Erik Quekel tekende in de 47ste minuut voor de gelijkmaker, maar zes minuten later sloeg Omniworld opnieuw toe. Sander Duits maakte de winnende goal met een lage vrije trap.

FC Dordrecht-Stormvogels Telstar 1-0
Een laat doelpunten van Eddy Putter bracht FC Dordrecht een overwinning. Het was de eerste Dordtse zege na zes duels zonder.

FC Eindhoven-BV Veendam 0-1
Al in de achtste minuut scoorde Mile Krstev. Het bleek al direct de beslissende treffer.