RKC Waalwijk snel klaar met FC Groningen

FC Groningen kon zich al na een klein half uur gaan richten op de terugreis. RKC Waalwijk had namelijk de wedstrijd al een beslissende wending gegeven (3-0).

In de achtste minuut was het voor de eerste keer raak voor de Waalwijkers. Rick Hoogendorp kopte raak uit een corner van Fuchs. In een tijdsbestek van twee minuten nam RKC Waalwijk definitief afstand. Rogier Molhoek profiteerde van slecht uitverdedigen FC Groningen, waarna Jason Oost in de 23-ste minuut de wedstrijd besliste.

De tweede helft kon FC Groningen zich niet oprichten. RKC Waalwijk toonde zich vriendelijk voor de ploeg van Ron Jans, al speelde scheidsrechter Koopman daarbij eveneens een rol. De arbiter keurde op advies van de grensrechter een doelpunt van Hoogendorp ten onrechte af, terwijl Eddy Putter tevergeefs een strafschop claimde.