RKC weer springlevend door hattrick Janssen

RKC Waalwijk heeft nog alle kans om zich te handhaven in de Eredivisie zonder dat het hoeft deel te nemen aan de play-offs. Een hattrick van Tim Janssen zorgde ervoor dat de mannen van coach Mark Wotte in een rechtstreeks duel afrekenden met Excelsior: 0-3.

Net op tijd lijkt RKC Waalwijk in de vorm te komen die noodzakelijk is om tenminste op de vijftiende plaats in de Eredivisie te eindigen, de plek die op dit moment nog in handen is van Excelsior. Afgaande op het onderlinge duel op Woudestein zou RKC het verdienen om de play-offs te ontlopen.

Excelsior stelde namelijk teleur in eigen stadion. In negentig minuten voetbal creëerden de Kralingers slechts twee kansen. Andwelé Slory liet na de score te openen. De snelle aanvaller legde de bal af in plaats van zelf te schieten en hielp de kans daarmee om zeep. Bij een 2-0 achterstand schoot Luigi Bruins op de benen van RKC-keeper Erwin Lemmens.

De gasten daarentegen schiepen zich meer kansen. RKC speelde agressief en pakte verdiend de zege. Tim Janssen eiste de hoofdrol voor zich op door alle Waalwijkse treffers voor zijn rekening te nemen. Bij de 0-1 legde Hans van de Haar de bal koppend terug op zijn aanvalspartner, bij de 0-2 torende Janssen hoog boven iedereen uit bij een corner van Ruud Berger en bij de 0-3 profiteerde de spits van een slippertje van Excelsiors Mitchell Piqué.

Met zijn zuivere hattrick deed Janssen in de tweede helft wat Van de Haar in het eerste bedrijf had nagelaten. De spits, die aan het einde van het seizoen bij RKC moet vertrekken, schoot een keer in kansrijke positie naast en maaide voor een leeg doel nog een keer over de bal heen.

Door de winst komt RKC in punten gelijk met Heracles Almelo, maar die club speelde een wedstrijd minder. Excelsior heeft nog slechts een punt voorsprong op de beide concurrenten. ADO Den Haag is door de winst van RKC Waalwijk definitief gedegradeerd.