Roda JC vindt gaatje De Graafschap-muur

Roda JC heeft in een moeizaam duel nipt weten te winnen van De Graafschap. De Limburgers hadden een strafschop nodig om de stugge Achterhoekers op de knieën te krijgen (1-0).

Roda JC vindt gaatje De Graafschap-muur

De Graafschap gunde Roda het initiatief. De thuisploeg had de bal dan ook veel in het bezit, maar aanvankelijk waren de beste kansen voor de gasten. Rogier Meijer en Donny de Groot wisten niet te scoren.

Het duurde tot een half uur voor tijd voordat Roda eindelijk een poging waagde die op doel ging. Marcel Meeuwis benutte een strafschop. Anouar Hadouir was naar de grond getrokken door Arnar Vidarsson en scheidsrechter Ruud Bossen floot voor een penalty.

Door de achterstand moest De Graafschap de aanval zoeken. Veel kracht had het offensief niet. Sterker nog, nu was Roda het gevaarlijkste met de ruimte op de helft van de tegenstander. Maar ook de ploeg van Raymond Atteveld profiteerde niet.

Door de overwinning passeerde Roda De Graafschap op de ranglijst van de Eredivisie. Een vijfde plaats is de beloning, tegenover een negende voor De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's