Rodgers: 'Een beter duo dan Suarez-Sturridge vind je niet'

Na de 4-1 overwinning van Liverpool op West Bromwich Albion overlaadde manager Brendan Rodgers van de thuisploeg zijn spitsen Luis Suarez en Daniel Sturridge met complimenten. De prestatie van het tweetal deed hem denken aan lang vervlogen tijden.

Rodgers: 'Een beter duo dan Suarez-Sturridge vind je niet'

Suarez (drie goals) en Sturridge (één) namen tegen West Brom de gehele doelpuntenproductie van Liverpool voor hun rekening. 'Een beter spitsenkoppel dan dat van ons ga je niet vinden', aldus Rodgers, die Liverpool door de zege naar de tweede plaats op de ranglijst zag klimmen. Sturridge staat na zijn treffer op negen goals op de competitie, terwijl Suarez er zes achter zijn naam heeft staan.

Vooral de 4-1 van Sturridge, die doelman Boaz Myhill van West Brom verschalkte met een stift van buiten het strafschopgebied, baarde opzien. 'De treffer die Sturridge maakte was fantastisch. Zulke doelpunten werden hier jaren geleden gemaakt door grootheden als Kenny Dalglish. Het was ongelooflijk wat Sturridge deed', vervolgt Rodgers.

Exceptioneel
Met zijn hattrick verdubbelde Suarez in één keer zijn doelpuntenaantal in de Premier League dit seizoen. 'Zijn doelpunten waren van exceptionele kwaliteit. Hij had er zelfs misschien wel meer kunnen maken. Hij raakte één keer de lat en kwam nog een paar keer in kansrijke positie', vervolgt de manager van Liverpool.

Liverpool speelde tegen The Baggies zijn beste wedstrijd van het seizoen. 'Absoluut', oordeelt Rodgers. 'We speelden ontzettend goed. Deze overwinning is het gevolg van een uitstekende teamprestatie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen