'Tandem met Sturridge misschien beter dan met Huntelaar'

Zijn vruchtbare samenwerking met Daniel Sturridge bij Liverpool doet Luis Suarez denken aan zijn partnerschap met Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax. Volgens de Uruguayaan maken hij en Sturridge elkaar sterker.

'Tandem met Sturridge misschien beter dan met Huntelaar'

'Een paar jaar geleden had ik met Huntelaar een erg goede samenwerking bij Ajax, maar misschien zeg ik over enkele jaren wel dat mijn beste samenwerking ooit die met Daniel Sturridge bij Liverpool was', aldus Suarez. 'Danny is een hele goede spits. Bij zijn vorige clubs Chelsea en Manchester City heeft hij het lastig gehad, maar hij is hier op zijn plek.'

Suarez speelde bij Ajax één volledig seizoen (2007/08) samen met Huntelaar voorin. Suarez nam toen negentien competitietreffers voor zijn rekening, terwijl Huntelaar er 34 liet noteren. Halverwege de jaargang daarna vertrok Huntelaar naar Real Madrid. Suarez en Sturridge maakten dit seizoen al twaalf doelpunten voor Liverpool, dat derde staat in de Premier League.

De komst van Sturridge (24) in januari verlichtte de druk op Suarez (26), die daarvóór vaak in zijn eentje de kar moest trekken in de voorhoede van Liverpool. 'Ik ben blij dat we Danny hebben, want als je als spits een goede partner hebt kun je het verdedigers veel lastiger maken. Ze moeten dan namelijk op twee goede aanvallers letten, in plaats van één', vervolgt de Uruguayaan.

Volgens Suarez voegt Sturridge een extra dimensie toe aan het aanvalsspel van Liverpool. 'Ik ben geen typische spits, maar hij heeft dergelijke kenmerken wel. Voor het team is dat heel belangrijk. We proberen samen steeds beter en belangrijker te worden voor het team.' Suarez en Sturridge nemen het zaterdagmiddag met Liverpool in de Premier League op tegen West Bromwich Albion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen