Roemenen kennen kracht Oranje, Ajax-flop Marin moet training overslaan

Reacties

Roemenië is vrijdag in Würzburg begonnen aan de voorbereiding op de tweedstrijd met Oranje. De opponent van het Nederlands elftal in de achtste finale zag een belangrijke kracht noodgedwongen de training overslaan.

Roemenen kennen kracht Oranje, Ajax-flop Marin moet training overslaan
© Pro Shots
Roemenië
Roemenië
Di 2 jul.
18:00
Nederland
Nederland

Volgens diverse media in Roemenië was Razvan Marin niet in staat om deel te nemen aan de groepstraining. De middenvelder, in het verleden nog onder contract bij Ajax, is een van de drijvende krachten op dit EK bij de revelatie – samen met Georgië – van dit toernooi. Vanwege spierklachten moest hij vrijdag echter verstek laten gaan.

De nasleep van het duel met Slowakije, waarin Marin vanaf elf meter raak schoot, liet zijn sporen na bij Marin. Toch denken Roemeense bronnen dat die fysieke mankementen geen invloed hebben op het duel met Oranje. De voormalig Ajax-flop zou tijdig fit moeten geraken.

Overigens waarschuwde Roemenië het Nederlands elftal voor een tweede keer. Waar dat donderdag al gebeurde, werd dat vrijdag dunnetjes herhaald. Verdediger Bogdan Racovitan onderstreepte de kracht van zijn elftal, dat in eigen land liefdevol omarmd is. 'Wij kennen de krachten van Oranje.'

'We praten veel over Nederland', bevestigde Racovitan. 'Ze zijn goed, maar dat was België ook. En Oekraïne. En Slowakije. Als wij doen wat we moeten doen, doorgaan op dezelfde weg, dan gaan we ze verslaan. We moeten genoeg vechtlust tonen. Dan zal het niet makkelijk voor ze worden. Ik verwacht dat wij dé verrassing van dit EK gaan zijn.'

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.