Roemenië haalt iconische trainer na 38 jaar terug om WK-droom te realiseren

Reacties

De Roemeense bond heeft Mircea Lucescu (79) aangesteld als nieuwe bondscoach. De ervaren trainer moet Roemenië naar het WK in Canada, Mexico en de Verenigde Staten gaan leiden. In 1998 waren de Roemenen voor het laatst op een WK actief.

Roemenië haalt iconische trainer na 38 jaar terug om WK-droom te realiseren
© Pro Shots

Lucescu is bij Roemenië de opvolger van Edi Iordanescu, die met zijn ploeg in de achtste finale van het EK in Duitsland werd uitgeschakeld door Oranje. Na de eliminatie gaf Iordanescu aan niet aan te willen blijven als bondscoach.

Gheorghe Hagi was naar verluidt ook in beeld om de nieuwe bondscoach te worden, maar de voormalig topvoetballer zou niet willen vertrekken bij zijn werkgever Farul Constanta. Voor Lucescu begint zijn tweede termijn bij de Roemeense bond. Tussen november 1981 en oktober 1986 was hij ook al bondscoach van Roemenië.

Lucescu zat zonder club na zijn vertrek bij Dynamo Kiev in november 2023. Daarvoor was hij anderhalf jaar bondscoach van Turkije. De Roemeen stond ook lange tijd onder contract bij Shakhtar Donetsk en was trainer bij onder andere Zenit Sint-Petersburg, Besiktas, Galatasaray en Internazionale. Lucescu won liefst 36 prijzen in zijn trainerscarrière, twee minder dan Pep Guardiola.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.