Ronaldo: 'Ik ben blij met het record, maar ik kan nog beter'

Cristiano Ronaldo is blij met het record dat hij dinsdagavond behaalde in het Champions League-duel op bezoek bij FC Kopenhagen. Ook trainer Carlo Ancelotti was verheugd met de prestaties van zijn elftal.

Ronaldo: 'Ik ben blij met het record, maar ik kan nog beter'

Bekijk hier de samenvatting

Ronaldo keerde terug na drie weken blessureleed. De Portugees heeft zijn bovenbeenblessure inmiddels achter zich gelaten. In Denemarken maakte hij de 0-2, wat tevens de eindstand was. 'Het doel is behaald', verwees hij naar de groepswinst van Real, dat liefst zestien van de achttien punten bemachtigde. 'Een hele goede prestatie van de ploeg. We spelen goed en attractief voetbal en zijn vol vertrouwen '

Met zijn doelpunt werd Ronaldo de eerste speler ooit die meer dan acht keer scoorde in de groepsfase van de Champions League. In de slotfase liet hij evenwel een penalty onbenut, waardoor hij er niet in slaagde zijn record nóg verder aan te scherpen. Daardoor moet De Koninklijke  het recordaantal goals ooit inde groepsfase (twintig) nu nog delen met aartsrivaal Barcelona en Manchester United. 'Natuurlijk ben ik blij met het record. Maar daar is het me niet om te doen. Ik wil winnen', aldus de Portugees.

Doelman Johan Wiland stopt de nonchalant ingeschoten strafschop van Cristiano Ronaldo. Zijn tiende Champions League-goal van dit seizoen laat nog even op zich wachten.
Doelman Johan Wiland stopt de nonchalant ingeschoten strafschop van Cristiano Ronaldo. Zijn tiende Champions League-goal van dit seizoen laat nog even op zich wachten.

Ronaldo meent dat hij door zijn blessure nog niet op zijn topniveau zit. 'Beetje bij beetje kom ik weer terug. Mijn niveau is goed, maar ik kan nog een stuk beter', aldus de aanvaller, die samen met Lionel Messi (Barcelona) en Franck Ribéry (Bayern München) nog de enige overgebleven kandidaat voor de Gouden Bal is. Met zijn negen goals is hij tevens topscorer van de Champions League.

Ancelotti
Ook Real-trainer Carlo Ancelotti ging in op de mijlpaal van zijn sterspeler. 'Ik denk niet dat Filippo Inzaghi blij is met het verliezen van zijn record', doelt hij op de Italiaan, die samen met Hernan Crespo, Ruud van Nistelrooy en Zlatan Ibrahimovic (dit seizoen) het record van acht goals in de groepsfase tot dinsdagavond deelde met Ronaldo.

De Italiaanse trainer keek na de soevereine groepswinst al naar de knock-out-fase. 'Manchester City is een van de gevaarlijkste ploegen van de teams die als nummer twee zijn geëindigd. Maar de tegenstander is niet het belangrijkste. Voor ons is het vooral zaak op deze weg door te gaan. De ploeg benadert mijn verwachtingspatroon.'

'Defensief hebben we vooral verbetering getoond. In de laatste vijf duels hebben we maar één goal tegen gekregen. Dat komt doordat we een goede balans hebben. Luka Modric en Xabi Alonso zijn daarin heel belangrijk', besluit de Italiaan die in de competitie drie punten achterstand heeft op zowel Barcelona als Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen