Ronaldo scherpt record als meest verdienende voetballer aan

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft een eigen record aangescherpt: ook in 2024 was de 39-jarige aanvaller van Al-Nassr de meest verdienende voetballer ter wereld. Dat heeft het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes bekendgemaakt. De Portugese superster verdiende 285 miljoen dollar. Meer dan twee keer meer dan nummer twee Lionel Messi.

Ronaldo scherpt record als meest verdienende voetballer aan
© Pro Shots

Forbes publiceert ieder jaar de lijst van de meest verdienende voetballers. Daarin valt dit jaar de dominantie van Saudi-Arabië op. Vier van de tien grootste verdieners staan in het koninkrijk onder contract. Naast Ronaldo vinden ook Karim Benzema, Neymar en Sadio Mané zichzelf terug in de toptien.

Keizer, koning, admiraal qua centjes is nog steeds Cristiano Ronaldo. Het is de zesde keer in tien jaar dat hij bovenaan staat. De 285 miljoen die hij verdiende, komt niet alleen van zijn club Al Nassr. Zo'n 65 miljoen zou hij 'naast het veld' hebben verdiend.

Record
Het totaalbedrag is echter wel weer een record. Al had Ronaldo dat al op zijn lijstje prijken. Hij overtoept zijn eigen record van vorig jaar, toen hij 260 miljoen dollar bijgeschreven zag worden.

De eerste speler die in Europa actief is, is Real Madrid-ster Kylian Mbappé. De Franse aanvaller verdiende het afgelopen jaar een bescheiden negentig miljoen dollar. Real Madrid is samen met Al-Nassr en Manchester City de club met de meeste spelers bij de tien grootverdieners. De Madrilenen betalen Mbappé en Vinicius Júnior fors, Al-Nassr is behoorlijk wat kwijt aan de contracten van Ronaldo en Mané en de Citizens betalen Erling Haaland en Kevin De Bruyne een riant salaris

Rang Naam Club Verdiensten (in dollars)
1. Cristiano Ronaldo Al-Nassr 285 miljoen
2. Lionel Messi Inter Miami 135 miljoen
3. Neymar Al-Hilal 110 miljoen
4. Karim Benzema Al-Ittihad 104 miljoen
5. Kylian Mbappé Real Madrid 90 miljoen
6. Erling Haaland Manchester City 60 miljoen
7. Vinicius Jr. Real Madrid 55 miljoen
8. Mohamed Salah Liverpool 53 miljoen
9. Sadio Mané Al-Nassr 52 miljoen
10. Kevin De Bruyne Manchester City 39 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.