Ronaldo scoort weer en wint duel der topspitsen van Lewandowski

Reacties

Portugal heeft in Polen een belangrijke zege geboekt in de Nations League. Cristiano Ronaldo was goed voor de tweede treffer van de avond en is weer een stapje dichterbij de magische grens van duizend doelpunten.

Ronaldo scoort weer en wint duel der topspitsen van Lewandowski
© Pro Shots
Polen
Polen
1 - 3
Portugal
Portugal

De Polen schoten nog gevaarlijk uit de startblokken in Warschau, maar daarna nam Portugal de controle volledig over. Ronaldo kreeg na tien minuten een enorme kans op de openingstreffer, maar schoot van dichtbij op de lat. De aanvaller keek na zijn misser wanhopig naar de grensrechter, maar buitenspel was het niet.

Een kwartier later was het wel raak voor de bezoekers. Bruno Fernandes legde een diepe bal van Ruben Neves perfect terug en Bernardo Silva volleerde met links prachtig raak. Even later kon ook Ronaldo juichen. De aanvoerder tikte het 906de doelpunt uit zijn carrière binnen, nadat Rafael Leão op de paal schoot na een prachtige rush.

Klik op de tekst in de tweet om de beelden te bekijken.

In de tweede helft kreeg ook die andere topspits een enorme kans om te scoren. Robert Lewandowski kon echter niet profiteren van een totale misser van doelman Diogo Costa. De topschutter van Barcelona kopte een metertje naast.

Na een uur spelen werd Ronaldo zonder mokken naar de kant gehaald. Vanaf de bank zag hij Polen terug in de wedstrijd komen. Piotr Zielinski schoot uit het niets raak na een ietwat gelukkige een-twee met Kacper Urbanski.

Klik op de tekst in de tweet om de beelden te bekijken.

Vlak voor tijd gooide Portugal de wedstrijd alsnog in het slot. Jan Bednarek werkte een voorzet van Nuno Mendes achter zijn eigen doelman. De Portugezen gaan door de zege aan kop in Groep A1 met drie punten voorsprong op nummer twee Kroatië, dat eerder vandaag won van Schotland.

UEFA Nations League

Stand Groep 1 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
3
0
0
7-3
+4
9
2
Kroatië
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Polen
3
1
0
2
4-6
-2
3
4
Schotland
3
0
0
3
4-7
-3
0
* Actueel tot en met 12 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Portugal
Meer over Portugal
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.