Rood Boschker bij bekerzege FC Twente

De eredivisionisten FC Twente, FC Groningen en NEC maakten tijdens hun uitstapjes tegen amateurclubs in de Amstel Cup geen fout. Toch was de zege van de Tukkers op SDC Putten een dure, vanwege de rode kaart voor doelman Sander Boschker.

De onfortuinlijke goalie werd uit het veld gestuurd wegens het onderuit halen van een doorgebroken tegenstander. Niettemin wonnen de Tukkers in Putten, zij het niet overtuigend: 0-2, dankzij twee treffers van Scott Booth.

FC Groningen boekte bij ACV een regelmatige overwinning. In Assen werd het door treffers van Martin Drent, Dejan Curovic en Mile Krstev 0-3 in het voordeel van de profs. NEC had het aanmerkelijk moeilijker bij JVC Cuijk: 1-2. De Nijmeegse profs kwamen na een half uur voetballen zelfs via een strafschop op achterstand en moesten tot diep in de tweede helft wachten eer het de zaken weer naar z'n hand kon zetten. Dennis de Nooijer nam de gelijkmaker voor zijn rekening, Frank Demouge zorgde - ver in blessuretijd - voor de winnende treffer.

De Graafschap had het bij De Bataven ook al moeilijk, getuige de 0-0 stand die na tachtig minuten nog steeds op het bord stond. Pas diep in de tweede helft beslisten de Doetinchemmers het duel in hun voordeel: 0-2. Tim Bakens en Rody Turpijn waren de doelpuntenmakers. FC Zwolle kende geen problemen met Spakenburg. Aan de boorden van het IJsselmeer werd het 0-3, door treffers van Marino Promes, Dominggus Lim-Duan en Morten Karlsen.

Verrassingen waren er natuurlijk ook. Zo kwam FC Eindhoven niet voorbij ASWH (0-0), kon VVV niet winnen bij Gemert (2-2) en stelde MVV teleur bij EVV: 2-2. Degradant Sparta won uit bij Haarlem met 1-2.