Rooney liefst vier keer trefzeker tegen Hull City

Manchester United had lange tijd moeite om ruim afstand te nemen van Hull City. Op Wayne Rooney stond echter geen maat. De Engelse international scoorde liefst vier keer: 4-0.

Manchester United en Hull City waren de enige ploegen die dit weekeinde aantraden voor een duel in de Premier League. Op Old Trafford ging de thuisploeg goed van start. Rooney opende al in de achtste minuut de score door een rebound binnen te schieten.

Het bleef lange tijd bij 1-0 in Manchester. Hull City, met George Boateng in de basis, bleef lang op de been en mocht zelfs hopen op een stuntje. Edwin van der Sar hoefde echter geen tegentreffer toe te staan.

In de slotfase sloeg Rooney keihard toe. Hij knalde van zeven meter de 2-0 binnen, na een voorzet van Nani kopte Rooney ook de 3-0 binnen en in blessuretijd was het wederom Rooney die de eindstand bepaalde op 4-0.

Door de overwinning is Manchester United koploper in de Premier League met 50 punten uit 23 wedstrijden. Arsenal en Chelsea (beide 48 punten) hebben respectievelijk één en twee wedstrijden minder gespeeld.