Rooney scoort en blesseert zich snel bij Man United

Hoewel hij slechts acht minuten meedeed, was Wayne Rooney hoofdrolspeler tijdens Manchester United-Wigan Athletic. De spits scoorde al binnen een minuut, maar moest daarna met een blessure naar de kant. Het bleef bij 1-0.

De zege tegen Wigan Athletic was geen fraaie, maar wel een belangrijke in de strijd om het kampioenschap. Manchester United naderde koploper Liverpool tot twee punten en heeft nog een wedstrijd minder gespeeld.

Voor Rooney begon de avond fantastisch. Al binnen een minuut liep hij een voorzet van Cristiano Ronaldo binnen. Zeven minuten later was het echter einde oefening voor Rooney, die zich met een hamstringblessure moest laten vervangen.

De vroege voorsprong was geen opmaat voor een hoge score. Manchester United speelde pover en kreeg alleen in de persoon van invaller Carlos Tévez nog een grote kans. Wigan, met Mario Melchiot in de basis en Daniel de Ridder als invaller, creëerde zelfs helemaal geen doelgevaar.

Dat The Mancunians opnieuw geen treffer incasseerden, betekent dat doelman Edwin van der Sar al 852 minuten niet meer is gepasseerd.