Rooney zet recordjacht voort tegen Wigan Athletic

VI blikt regelmatig vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de twintigste speelronde is dat de wedstrijd tussen Manchester United en Wigan Athletic van woensdagavond.

Rooney zet recordjacht voort tegen Wigan Athletic


MANCHESTER UNITEDKlassering 2de plaatsMet twee nederlagen in de vijf competitieduels die Manchester United tot dusverre in december speelde, verloopt de laatste maand van het kalenderjaar niet zoals verwacht voor de ploeg van manager Sir Alex Ferguson. United moest zijn meerdere erkennen in Aston Villa (0-1) en Fulham (3-0), maar herstelde zich vier dagen geleden met een zege bij Hull City (3-1). Bij winst op Wigan verkleinen de Mancunians het gat met koploper Chelsea tot twee punten.

Man in vorm Wayne RooneyMet dertien doelpunten in achttien competitieduels is Wayne Rooney hard op weg naar een persoonlijk record. Dat stamt uit de jaargang 2005/06, toen de aanvaller zestien keer scoorde in de Premier League. Rooney scoorde deze competitie al vaker dan in de voorgaande twee seizoenen toen hij telkens op twaalf treffers uitkwam.

Afwezigen Van der Sar, Evans, Ferdinand.

WIGAN ATHLETICKlassering 15de plaats Wigan Athletic maakt een zware maand door in de Premier League. De ploeg van manager Roberto Martinez heeft al vier wedstrijden op rij niet meer gewonnen en behaalde slechts één punt uit zijn vier meest recente uitduels in competitieverband. Wigan kreeg bovendien in achttien competitiewedstrijden al 39 doelpunten tegen. In dat opzicht doet alleen Hull City het slechter (42).

Man in vorm Hugo RodallegaAanvaller Hugo Rodallega is dit seizoen goud waard voor Wigan. De Colombiaan is met zeven doelpunten de productiefste speler van The Latics. In de zes wedstrijden waarin Rodallega zijn treffers maakte, bleef Wigan telkens ongeslagen (vijf zeges en één gelijkspel).

Afwezigen Diame.

Manchester United staat woensdagavond voor de tiende keer tegenover Wigan Athletic in de Premier League. De Mancunians verspeelden in de negen eerdere ontmoetingen nog nooit een punt tegen The Latics.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2005/06 Manchester United-Wigan Athletic 4-0
2006/07 Manchester United-Wigan Athletic 4-1
2007/08 Manchester United-Wigan Athletic 4-0
2008/09 Manchester United-Wigan Athletic 1-0
 

Bekijk hier al onze video's