Rosario en Weghorst zetten in op transfer naar Ajax

Reacties

Ajax zet in op de transfers van zowel Pablo Rosario als Wout Weghorst. Beide spelers willen naar Amsterdam, maar moeten hopen op medewerking van hun clubs.

Rosario en Weghorst zetten in op transfer naar Ajax
© Pro Shots

Rosario kan bij Ajax een meerjarig contract tekenen. Het eerste voorstel tot 2028 is echter van tafel geveegd, maar een persoonlijk akkoord zal geen problemen opleveren, omdat Rosario graag naar Ajax wil. Zijn komst is de nadrukkelijke wens van trainer Francesco Farioli, die de naam van Rosario al tijdens de gesprekken met Ajax meerdere malen liet vallen.

Ajax en Nice onderhandelen nog niet over de transfersom, maar het lijkt een kwestie van tijd voor technisch directeur Alex Kroes zich officieel zal gaan melden in Frankrijk. Nice houdt vooralsnog vol Rosario niet te willen laten gaan en met hem de toekomst in te willen. De club zegt ook nog geen vraagprijs aan Ajax te hebben gecommuniceerd. Rosario heeft bij Nice nog een contract tot 2026.

Wat voor Rosario geldt, geldt ook voor Weghorst. Toen Ajax zich weken geleden meldde, reageerde de spits enthousiast op het belletje vanuit Amsterdam. En dus is het ook hier aan de clubs om het eens te worden. Het is nog niet duidelijk onder welke voorwaarden hij weg zou kunnen bij Burnley. Weghorst heeft de focus nu op het EK, waar hij als invaller wist te scoren tegen Polen. Normaliter zal Ajax de deal snel rond willen hebben, omdat ook andere clubs zich kunnen melden als Weghorst vaker gaat scoren op het EK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer P. Rosario
Meer over P. Rosario
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.