Rosario draagt bij aan monsterzege OGC Nice, dat zes keer scoort in eerste helft

OGC Nice heeft vrijdagavond ongenadig hard uitgehaald in het Ligue 1-duel met promovendus Saint-Etienne. De Franse ploeg stond nog voor rust met 6-0 voor en in de tweede helft deed ook Pablo Rosario een duit in het zakje.

Nice
Nice
8 - 0
Saint-Étienne

Enigszins verrassend is deze monsterscore wel. Nice liet drie keer punten liggen in de eerste vier competitiewedstrijden. Saint-Etienne had juist vorige week de eerste drie punten te pakken na een zege op Lille. Maar vrijdag ging het hard in de Allianz Riviera. Heel hard zelfs. Door een eigen doelpunt en een goal van Tanguy Ndombélé stond het binnen zeven minuten al 2-0.

Na de goal van Mohamed-Ali Cho zorgde Borussia Dortmund-huurling Youssoufa Moukoko met een kopgoal voor de 4-0. Vervolgens gaf hij de assist op Evann Guessand, die scoorde na een prachtige solo. En voor rust maakte Moukoko ook nog zijn tweede met een rustige schuiver in de verre hoek.

In de tweede helft nam de thuisploeg wat gas terug. Toch zorgde Sofiane Diop met een binnengegleden voorzet voor de 7-0 en het slotakkoord kwam van Rosario, die de hele wedstrijd meedeed. De middenvelder benutte een strafschop en zorgde daarmee voor een eindstand van 8-0.