Roulerende Luhukay wil niet spreken van basisspelers

Het FC Augsburg van trainer Jos Luhukay bekerde verder na een 1-0 zege op vierdeklasser Red Bull Leipzig. De oefenmeester nam een groot risico door bijna zijn hele elftal te vervangen.

Roulerende Luhukay wil niet spreken van basisspelers

Luhukay verbaasde vriend en vijand door in de bekerontmoeting liefst tien andere spelers op te stellen dan in het laatste Bundesliga-duel met Werder Bremen (1-1). Alleen Lorenzo Davids verscheen in beide wedstrijden aan de aftrap.

'Ik ken het begrip basisspeler niet', verklaarde de oefenmeester. 'Ik heb toch een elftal het veld ingestuurd dat een ronde verder is gekomen', pareerde Luhukay de kritiek op zijn besluit.

De Nederlandse trainer van de huidige nummer zestien van de Bundesliga legde op de persconferentie na afloop van de krappe zege uit dat hij van het begrip basisspeler niets wil weten.

'Wij hebben niet slechts elf spelers. Ieder selectielid heeft kwaliteit voldoende om in de basis te starten.' Luhukay erkende uiteindelijk dat hij wel een risico nam. 'Als we verloren hadden, was de reactie ongetwijfeld heftig geweest.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's