Rutten de komende drie jaar hoofdcoach van PSV

Fred Rutten is de nieuwe trainer van PSV. De Eindhovense club heeft vrijdagmiddag half drie een persconferentie gepland om het akkoord wereldkundig te maken.

Rutten de komende drie jaar hoofdcoach van PSV

Rutten en PSV werken vrijdag de laatste details van het contract uit, bevestigde Ploegsma vanochtend tegenover Voetbal International, terwijl hij onderweg was naar Eindhoven. De 46-jarige trainer tekent voor drie jaar bij de Eindhovense club, waar hij eerder van 2001 tot 2006 werkzaam was.

'Het gaat puur om de aanstelling van Fred alleen, over de verdere invulling van de technische staf zullen geen mededelingen worden gedaan', aldus Ploegsma. 'Fred wil de komende weken de tijd nemen om de juiste assistenten te vinden.'

Momenteel is Dwight Lodeweges verantwoordelijk voor de hoofdmacht. De Canadees maakt als interim-trainer het seizoen af omdat Huub Stevens in januari opstapte als hoofdcoach. Lodeweges verhuist komende zomer naar NEC, waar hij als hoofdtrainer voor twee jaar tekende.

Rutten werkte eerder bij PSV als hoofd jeugdopleiding en als assistent van coach Guus Hiddink. Van 2001 tot 2006 was hij aan de Eindhovense club verbonden tot hij in de zomer van 2006 aan de slag ging bij FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen