'Salaris Mbappé bestaat grotendeels uit bonussen'

Reacties

Kylian Mbappé gaat er volgens Spaanse berichtgeving op achteruit qua basissalaris nu hij de overstap heeft gemaakt van Paris Saint-Germain naar Real Madrid. Dat heeft alles te maken met de salarisregels in La Liga. De aanvaller wordt echter flink gecompenseerd in de vorm van bonussen.

'Salaris Mbappé bestaat grotendeels uit bonussen'
© Pro Shots

Volgens Marca krijgt Mbappé bij Real Madrid zo'n 15 miljoen euro netto per jaar. Dat is een stuk minder dan bij zijn vorige club Paris Saint-Germain. Daar streek hij naar verluidt exclusief bonussen 72 miljoen euro per jaar bruto op. Deze forse verlaging komt door de strenge Spaanse salarisregels. Maar daar heeft Real Madrid wat op gevonden.

Ten eerste krijgt Mbappé een gigantische tekenbonus van 100 tot 115 miljoen euro. Hij ligt vast voor vijf seizoenen, wat betekent dat hij al minstens 25 miljoen euro per jaar kan bijschrijven. Daarnaast kan rekenen op Mbappé 60 tot 80 procent van de inkomsten die Real Madrid toucheert met zijn portretrecht. Het is niet te zeggen hoeveel hij daarmee ophaalt, maar naar schatting komt hij daardoor op een vergelijkbaar salaris uit als hij bij PSG kreeg.

Verder liggen er nog meer bonussen in het verschiet voor Mbappé. Hij heeft een aantal individuele bonussen in zijn contract laten opnemen, maar er liggen ook vergoedingen klaar voor als Real Madrid goed presteert in de competitie, de beker en de Champions League.

Spelersprofiel

K. Mbappé


Geboortedatum:
20 december 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Paris
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Real Madrid
Nationaal team:
Frankrijk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.