Dit zegt Mbappé over samenspelen met Vinícius en de status van zijn neus

Reacties

Kylian Mbappé komt niet per se naar Real Madrid om op de positie van Vinícius Júnior te spelen. De Franse ster gaf op de persconferentie na afloop van zijn presentatie aan dat hij zich nederig op zal stellen en zich schikt in de rol die Carlo Ancelotti voor hem in petto heeft. Ook ging het nog even over de neus van Mbappé, waaraan hij op het EK geblesseerd raakte.

Dit zegt Mbappé over samenspelen met Vinícius en de status van zijn neus
© Pro Shots

De transfer van Mbappé naar Real Madrid is om vele redenen een match made in heaven, maar de voorbije weken gaat het ook veel over de positie waarop hij in Madrid moet gaan spelen. Op linksbuiten - de positie waar Mbappé het liefst speelt - blinkt Vinícius al jaren uit.

'Ik ga spelen waar de coach dat wil, ik kan op elke van de drie posities voorin spelen', begint Mbappé tijdens het persmoment. 'Ik kom met nederigheid naar de beste club ter wereld. Mijn prioriteit ligt bij het op de juiste manier aanpassen aan het team. Waar ik moet spelen is een detail en geen debat.'

Mbappé kijkt er erg naar uit om samen te spelen met 'geweldige spelers' als Vinícius en Rodrygo. 'Vinícius is een geweldige speler en ik ben blij om met hem te spelen. Ook met Rodrygo, met iedereen. Er zullen geen problemen zijn om met Vinícius samen te spelen. Hij stuurde me berichten zoals: kom naar Real Madrid.'

De neus van Mbappé
Mbappé moest dinsdagochtend nog zijn medische keuring doorstaan in Madrid. Dat lukte, als speelt zijn neus ergens nog wel parten. Het is nu afwachten of er nog een neuscorrectie zal moeten plaatsvinden voordat Mbappé zich op het veld gaat begeven.

'We hebben vanochtend met het medische team van de club gesproken en wachten nu af', aldus Mbappé, die wel een belofte doet. 'Ik kan zeker in de Super Cup spelen, maar dat hangt af van de coach. Ik zal er in ieder geval klaar voor zijn', besluit de Fransman. De strijd om de UEFA Super Cup wordt op 14 augustus gespeeld. Atalanta en Real Madrid staan dan tegenover elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.