Guti vindt Mbappé nog lang niet brutaal genoeg bij Real Madrid

Reacties

Kylian Mbappé wacht na zijn eerste drie optredens in La Liga nog op zijn eerste competitietreffer voor Real Madrid. De 25-jarige Fransman van wie zoveel verwacht wordt, oogt nog niet bevrijd nu hij eindelijk voor zijn droomclub speelt. Volgens Real-icoon Guti moet de wereldster meer initiatief nemen.

Guti vindt Mbappé nog lang niet brutaal genoeg bij Real Madrid
© Pro Shots
Las Palmas
Las Palmas
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

De oud-middenvelder van De Koninklijke die in goeden doen strooide met de meest geweldige steekpasses alsof het niets was, vond het gek dat Mbappé niet naar voren stapte toen Real in de uitwedstrijd tegen Las Palmas een strafschop kreeg. Het was Vinícius Júnior die halverwege de tweede helft bij een 1-0 achterstand de strafschop nam. Volgens Guti was dat moment tekenend. De Madrileen vindt dat Mbappé zich nog te afwachtend opstelt.

'Als ik Mbappé was, had ik op dat moment anders gereageerd', vertelde Guti bij El Chiringuito. Hij dacht terug aan de beginperiode van Cristiano Ronaldo, die in 2009 toch direct duidelijk maakte dat de hiërarchie was veranderd vanaf het moment dat hij de kleedkamer was binnengestapt. Anderen moesten pas op de plaats maken ten faveure van de doelpuntenjacht van de Portugees. 'Ik denk niet dat iemand Cristiano Ronaldo die strafschop had kunnen ontnemen in die tijd, zelfs niet als hij nog maar vijftien dagen bij de club was. In mijn ogen had Mbappé gewoon die bal moeten pakken, ook al hoorde hij die strafschop niet te nemen', aldus Guti.

In Spaanse media gaat het over de aarzelende start van Mbappé. De van Paris Saint-Germain gekomen aanvaller stelt zich ook in het veldspel nog bescheiden, zoekend naar zijn plek in het sterrenensemble waar Vinícius Júnior en Jude Bellingham vorig seizoen de grote blikvangers waren. Volgens Carlo Ancelotti is Mbappé niets te verwijten. De Italiaan neemt de schuld op zich voor de beroerde start in de competitie met twee keer puntenverlies in drie speelrondes.

'Ik moet duidelijker zijn over de strategie, zodat ik spelers meer houvast geef. Ons spel is te traag, er is te weinig dynamiek. De bal komt pas bij onze aanvallers als de tegenstander al georganiseerd staat te verdedigen. Het is aan mij om een oplossing te vinden, dat is niet aan de spelers. Vermoeidheid is het probleem niet en de houding of het karakter evenmin', aldus de coach, die uitsloot dat Real zich verder gaat versterken op de laatste dag van de transferperiode. De achterstand op koploper Barcelona bedraagt inmiddels al vier punten.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
5
5
0
0
17-4
+13
15
2
Atlético Madrid
5
3
2
0
9-2
+7
11
3
Real Madrid
5
3
2
0
9-2
+7
11
4
Villarreal
5
3
2
0
11-8
+3
11
5
Celta de Vigo
5
3
0
2
13-10
+3
9
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.