Sampaoli haalt uit naar Dembélé: 'Weet alleen hoe hij zichzelf laat schitteren'

Reacties

Jorge Sampaoli is allesbehalve fan van Ousmane Dembélé. De oud-bondscoach van Argentinië vindt de Franse ster een frustrerende speler.

Sampaoli haalt uit naar Dembélé: 'Weet alleen hoe hij zichzelf laat schitteren'
© Pro Shots

Frankrijk werd afgelopen EK in de halve finale uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar Spanje. Dembélé speelde 79 minuten mee in dat duel. De aanvaller van Paris Saint-Germain kon zijn stempel niet drukken op het eindtoernooi. Hij maakte geen enkel doelpunt en gaf ook geen assist. 'Als hij het op zijn heupen heeft, dan zijn zijn teamgenoten gewoon toeschouwers, die maar moeten kijken hoe een actie eindigt', begon Sampaoli tegenover het Franse magazine So Foot.

'Ze weten dat hij met oogkleppen op speelt: hij begint aan een actie en kijkt dan wel waar hij eindigt', luidde de kritiek van de 64-jarige oefenmeester. 'Hij kan een ander niet in zijn kracht brengen, niet laten schitteren. Hij weet alleen hoe het is om zichzelf te laten schitteren.' Ook op clubniveau kende Dembélé geen geweldig seizoen. In alle competities kwam hij niet verder dan vijf treffers.

Sampaoli zit zelf momenteel zonder club. In de zomer van 2023 vertrok hij bij het Braziliaanse Flamengo. Sampaoli was in het verleden onder anderen trainer van Sevilla, Olympique Marseille en Santos.

Bekijk hier al onze video's
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.