Sarpong vertelt wat Luis Suárez zo bijzonder maakt

Reacties

Onlangs zette Jeffrey Sarpong een punt achter zijn loopbaan. De inmiddels 36-jarige Nederlander speelde voor tien clubs en was ploeggenoot van grote spelers als Luis Suárez en Antoine Griezmann. Sarpong keek met veel bewondering naar de Uruguayaan.

Sarpong vertelt wat Luis Suárez zo bijzonder maakt
© Pro Shots

Sarpong komt uit de jeugdopleiding van Ajax, de club waarvoor hij doorbrak in het profvoetbal. Namens de Amsterdammers stond hij op het veld met onder anderen Klaas-Jan Huntelaar en Suárez. 'Weet je wat zo bijzonder aan Luis was? Soms raakte hij op de training echt geen pepernoot. Hij trainde ook maar op vijftig procent, maar in de wedstrijden was hij altijd aanwezig.'

'Hij maakte doelpunten waarvan ik dacht: hoe heb je dat nou weer voor elkaar gekregen? Hij kreeg de bal zo vaak mee via de kluts, maar als dat iedere keer lukt, is het geen geluk meer.' In 2010 maakte Sarpong de overstap naar Real Sociedad. Daar kwam hij samen te spelen met Griezmann, met wie hij een goede band had.

'Griezie was mijn buurjongen, hij woonde boven mij', vertelt Sarpong enthousiast. 'Hij hield van gamen en was weleens flink aan het schreeuwen. Dan riep ik naar boven: "Griezie, quiet!" Hij was ook helemaal gek van basketbal. Op ons trainingscomplex hadden we binnen een basketbalveldje, daar was hij altijd bezig. Riep hij: "Jeffrey, check deze driepunter!" Mooie tijden waren dat!'

Lees nog veel meer mooie anekdotes uit de loopbaan van Sarpong, bijvoorbeeld over hoe hij contact op Ping kreeg met Kaká, in onderstaand PRO-stuk:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.