Sarri onder de indruk: 'Feyenoord verloor onterecht bij Atlético'

Reacties

Maurizio Sarri hecht op weg naar de nieuwe confrontatie met Feyenoord niet veel waarde aan de resultaten van vorig jaar, toen Lazio tegenover de Rotterdammers stond in de Europa League. Volgens de Italiaanse coach is Feyenoord sindsdien veel beter geworden.

Sarri onder de indruk: 'Feyenoord verloor onterecht bij Atlético'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Lazio
Lazio

Feyenoord won vorig seizoen in eigen huis met 1-0 van Lazio, maar ging bijna twee maanden eerder wel met 4-2 onderuit in Rome. Dat resultaat zegt Sarri nu weinig meer. 'Feyenoord is een moeilijk team om tegen te spelen. Ze zijn nu beter dan vorig jaar', liet de voormalige trainer van Napoli, Chelsea en Juventus weten tijdens zijn persconferentie. 'De wedstrijd van morgen is niet per se beslissend omdat het de derde groepswedstrijd is, maar hij is wel hartstikke belangrijk.'

Sarri bestudeerde het team van Arne Slot zorgvuldig. Hij raakte onder de indruk. Sarri: 'Ze hebben recentelijk alleen uit bij Atlético verloren en dat was niet verdiend. Die 3-2 was een onterechte nederlaag, Feyenoord had meer verdiend.' Na de nederlaag van Feyenoord in Madrid en de zege van Lazio op bezoek bij Celtic zijn de Romeinen na twee speelrondes de nummer twee in Groep E. Een gelijkspel volstaat dus voor de ploeg van Sarri om Feyenoord voorlopig voor te blijven.

Hij wilde niets prijsgeven over zijn tactische aanpak woensdagavond. 'Wat we moeten doen, is karakter tonen en scherp zijn. Ik verwacht een zware wedstrijd, er zullen niet veel kansen zijn. We hebben de luxe dat we keuzes kunnen maken. We hebben veel spelers op wie we kunnen vertrouwen en hebben nu twee keer op rij gewonnen in de competitie', aldus Sarri, die niet inging op de fitheid van blikvanger Ciro Immobile. De kwakkelende spits stond bij slechts één van de laatste vier wedstrijden van Lazio aan de aftrap. Zaterdag viel de goalgetter tegen Sassuolo pas in de tachtigste minuut in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.