SC Heerenveen verspeelt dure punten

De kans om via de play-offs in aanmerking te komen voor de voorronde van de Champions League lijkt na het gelijke spel (1-1) tegen ADO Den Haag verdwenen voor SC Heerenveen.

In het AD had Afonso Alves 'dertig goals' geantwoord op de vraag wat dit seizoen zijn doel is. In de 24ste minuut maakte hij zijn 26ste doelpunt van dit seizoen. Dat hield een mooie belofte in voor het verdere verloop van het duel, maar het was meteen het enige gevaarlijke moment van Heerenveen in het eerste half uur.

Santi Kolk zorgde na de 1-0 van Alves voor een tweede hoogtepunt in de zeer tegenvallende wedstrijd. Na een prachtige pass van aanvoerder Laurent Delorge, verzorgde de oud-speler van SC Heerenveen het eerste Haagse doelpunt in het Abe Lenstra Stadion in de Eredivisie ooit.

De tweede helft was het aanzien nog minder waard dan het eerste bedrijf. Vlak voor tijd redde Brian Vandenbussche de thuisploeg door een inzet van Delorge net over de lat te tikken. Het Heerenveense publiek had een striemend fluitconcert in petto voor de mannen van trainer Gertjan Verbeek. Dat komt niet vaak voor in het Abe Lenstra Stadion.