SC Heerenveen wil belabberde uitreeks doorbreken

SC Heerenveen werkt donderdag in de Letse hoofdstad Riga zijn tweede groepsduel in de Europa League af. De Friezen hopen tegen FK Ventspils een einde te maken aan een belabberde reeks.

SC Heerenveen wil belabberde uitreeks doorbreken

Heerenveen wacht immers al zeven Europese uitwedstrijden op een overwinning. De laatste keer dat de Friezen een internationaal duel buiten het Abe Lenstra Stadion winnend afsloten, dateert van 14 september 2006, toen het Portugese Vitória Setúbal met 3-0 werd geklopt. De Braziliaanse goalgetter Afonso Alves (twee) en de Zweed Lasse Nilsson maakten toen de doelpunten. Daarna volgden drie remises en vier nederlagen, waaronder twee forse dreunen tegen Helsingborgs IF en VfL Wolfsburg (beide duels gingen met 5-1 verloren). Heerenveen maakte in die zeven duels in totaal vijf doelpunten en incasseerde er zeventien.

Het doel van SC Heerenveen zal vanavond verdedigd worden door de Belg Brian Vandenbussche. 'Ik heb vertrouwen in Brian en Martin (Lejsal, red.) is gewoon nog niet optimaal', legde trainer Jan de Jonge na de training van woensdagavond in Riga uit.

Het is de vraag of De Jong tegen Ventspils een beroep kan doen op Kristian Bak Nielsen. De Deense verdediger ondervindt nog te veel hinder van een rug- en liesblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen