SC Heerenveen wint bij veerkrachtig Roda JC

Roda JC moet afhaken in de strijd om Europees voetbal. De Limburgse ploeg toonde tegen Heerenveen veerkracht, maar kwam toch tekort (2-3).

SC Heerenveen zette na een kwartier de eerste stap naar een overwinning door een doelpunt van Mika Väyrynen. Scheidsrechter Van Egmond bleek doof voor de felle protesten van Roda JC. De Limburgers claimden dat de Fin in buitenspelpositie zou hebben gestaan bij de voorzet van Lasse Nilsson. De protesten waren terecht, omdat er slechts een speler - verdediger Luypers - tussen de achterlijn en Väyrynen stond.

Tien minuten na rust leek het pleit in Fries voordeel beslecht toen opnieuw Väyrynen Roda-goalie Kujovic voor de tweede keer deze avond klopte. De aansluitingstreffer van invaller Sekou Cissé, die scoorde op aangeven van Arouna Koné, bood Roda JC aanknopingspunten.

De Zweedse aanvaller Nilsson deed met een prima uithaal van net buiten de zestien de Friese aanhang opnieuw opveren. Maar ook na de derde treffer van SC Heerenveen was Roda JC niet uit het veld geslagen. En terecht, want door een rake kopbal van Kah werd de marge weer teruggebracht tot één treffer. De resterende minuten bleken niet voldoende om een punt in eigen huis te houden.