Scandinavisch spektakel met dramatisch slot

Denemarken en Zweden maakten er een fraaie vertoning van in Kopenhagen. Alles dat geel en blauw toejuichte, had het eerste half uur dolle pret. Degenen met een roodwit hart konden daarna telkens opveren. Uiteindelijk kreeg het EK-kwalificatieduel zonder een seconde rust een dramatisch slot.

Bij een stand van 3-3 deelde Christian Poulsen in de 88ste minuut een klap uit aan invaller Markus Rosenberg. Scheidsrechter Herbert Fandel gaf een strafschop aan de Zweden en stuurde Poulsen met rood van het veld.

De penalty werd nooit genomen omdat de Duitse arbiter het duel staakte toen een woeste fan van de Denen hem een klap probeerde te verkopen. Fandel bleef schadevrij omdat de Deense spelers de op het veld gestormde aanhanger net op tijd opvingen.

De afkoelingsperiode die logischerwijs volgde, werd een definitieve staking. Het lijkt erop dat Zweden van de UEFA een reglementaire 3-0 overwinning toegekend krijgen, al moet de Europese voetbalbond dat nog officieel bepalen. Met zo'n uitslag zou Zweden koploper zijn en kunnen de Denen plaatsing voor het EK zo'n beetje op hun buik schrijven.

Het trieste einde werd voorafgegaan door veel positief geweld van beide ploegen. Zweden nam razendsnel een 3-0 voorsprong, waarna de Denen een geweldige inhaalrace inzetten die tot 3-3 leidde.