Schalke-baas eist tien punten van Ruttens ploeg

Fred Rutten weet wat hem te doen staat. Clemens Tönnies, de voorzitter van de raad van toezicht, eist dat Schalke 04 in de komende vier duels tien punten pakt. De Nederlandse trainer baalt van de uitlatingen van zijn baas.

Schalke-baas eist tien punten van Ruttens ploeg

Die Königsblauen bezetten de achtste plaats in de Bundesliga en speelden vorige zaterdag een slechte wedstrijd tegen Bayer Leverkusen, dat met 2-1 won. Rutten had direct na de nederlaag al zijn ergernis laten horen over het 'slappe spel' van zijn Schalke.

Tönnies vond het echter nodig zich via Bild te roeren. 'Ik verwacht in de laatste vier duels tot de winterstop tien punten. Het is niet voor het eerst dat de instelling, de concentratie en de discipline niet in orde zijn. Manager Andreas Müller heeft gelijk: deze groep heeft een schop tegen het achterste nodig!' Daaraan voegde Tönnies toe: 'Overwinteren in het internationale voetbal is een plicht.'

Rutten reageerde in dezelfde krant ontstemd: 'Ik vind de uitspraken van de heer Tönnies niet slim. Als je zoiets zegt, moet je het intern doen. Dit helpt de ploeg niet verder en is ook niet goed voor de club.' De Nederlander krijgt steun van manager Müller, die via Kicker zijn mening uitte: 'Ook wij van het bestuur zijn van mening dat de uitspraken van Tönnies niet helpen. Dat heb ik Clemens ook persoonlijk medegedeeld. Fred en Clemens moeten het nu met elkaar uitpraten.'

De vier duels waarop Tönnies duidt zijn niet de gemakkelijkste. De komende weken moet Schalke aantreden tegen Borussia Mönchengladbach, VfB Stuttgart, Hertha BSC en 1899 Hoffenheim. Tegen Gladbach en Hertha speelt de club uit Gelsenkirchen voor eigen publiek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen