Schorsing Kahn om gekkenhuis te voorkomen

Ottmar Hitzfeld heeft uitgelegd waarom hij Oliver Kahn heeft geschorst en beboet. De coach van Bayern München wil met de maatregel duidelijk maken dat het gedrag van de ervaren doelman onnodig opruiend is.

Schorsing Kahn om gekkenhuis te voorkomen

'Ik moest een voorbeeld stellen zodat iedereen bij Bayern weet hoe hij zich zou moeten gedragen', vertelde Hitzfeld. 'Dat spelers hun ploeggenoten bekritiseren, moet ophouden. Anders wordt het een gekkenhuis.'

Kahn haalde deze week verbaal uit naar Luca Toni en Franck Ribéry. De twee grote aankopen zouden te snel tevreden zijn na twee of drie goede wedstrijden. Volgens Kahn moeten de Italiaan en de Fransman beseffen dat ze nu bij een topclub zitten.

Bovendien viel het bij Hitzfeld in het verkeerde keelgat dat Kahn er voortijdig tussenuit kneep op Bayerns kerstfeestje. 'Kahn moet weten dat hij een voorbeeld is voor de jongere spelers. Hij gedroeg zich niet goed op het kerstfeest. Als aanvoerder kun je er niet vroeg vandoor', meent Hitzfeld.

Kahn mist zaterdag het laatste competitieduel van dit jaar met Hertha BSC als straf voor zijn misdragingen. Ook kreeg de keeper een boete van 25 duizend euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen