Hitzfeld gooit Kahn uit Bayern-selectie

Bayern München-trainer Ottmar Hitzfeld heeft Oliver Kahn uit de selectie verwijderd. De doelman kreeg bovendien een forse boete.

Hitzfeld gooit Kahn uit Bayern-selectie

Op de site van de Beierse club wordt niet vermeld waaróm de trainer van Bayern tot zijn opmerkelijke daad is overgegaan. Er wordt volstaan met de mededeling dat de sanctie wegens disciplinaire redenen is opgelegd. Kahn, die dinsdag gewoon met de groep meetrainde, moet bovendien een boete van 25 duizend euro betalen.

In Duitse media wordt overigens geopperd dat Kahn de straf mogelijk kreeg omdat hij voortijdig het kerstfeest van zijn club zou hebben verlaten. Kahn mopperde ook in het openbaar op Franck Ribéry en Luca Toni, die volgens hem te gemakzuchtig zouden zijn.

Bayern mist de ervaren doelman nu in elk geval zaterdag in de lastige uitwedstrijd tegen Hertha BSC. In zijn plaats speelt nu 'kroonprins' Michael Rensing, die dit najaar eerder al in positieve zin opviel toen Kahn een paar weken niet kon spelen vanwege een schouderblessure.

Rensing is sowieso een veilige keuze: van de zeventien duels die hij tot nu toe namens Bayern in de Bundesliga speelde, verloor de club niet één wedstrijd. Met het 23-jarige talent tussen de palen won de Duitse recordkampioen twaalf keer en werd vijf keer gelijkgespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen