Zware knieblessure Ter Stegen flinke smet op ruime uitzege van Barça

Barcelona heeft uit bij Villarreal een ruime zege geboekt. De ogenschijnlijk zware knieblessure van doelman Marc-André ter Stegen vormde echter een flinke smet op de drie punten.

Villarreal
Villarreal
1 - 5
Barcelona
Barcelona

Barcelona wilde zich na de nederlaag in de Champions League tegen Monaco graag revancheren in de competitie. Na twintig minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Robert Lewandowski schoot uit de draai raak na een slim balletje van de 21-jarige Pablo Torre.

Een kwartier later verdubbelde diezelfde Lewandowski de voorsprong. De Poolse spits stond op de goede plek om in de rebound zijn tweede van de avond te maken. Kort voor rust zorgde Ayoze Perez voor de aansluitingstreffer, maar dat was niet de grootste tegenslag voor Barcelona.

De Catalanen zagen hun doelman namelijk ongelukkig uitvallen. Ter Stegen kwam verkeerd terecht nadat hij een hoekschop uit de lucht plukte en greep direct naar zijn knie. De Duitser kermde het uit van de pijn en moest met een brancard van het veld worden gedragen.

In de tweede helft zorgde de uitblinkende Torre - die vorig seizoen nog werd verhuurd aan Girona - voor de 1-3 en niet veel later kon Lewandowski vanaf de stip de wedstrijd in het slot gooien. De aanvaller raakte echter de buitenkant van de paal en dus bleef het nog even spannend in Villarreal.

Een kwartier voor tijd deed Raphinha wat zijn ploeggenoot Lewandowski naliet. Een stuit in het schot van de Braziliaan verrasste doelman Diego Conde. Na een prachtige pass van Lamine Yamal knalde diezelfde Raphinha daarna ook nog de 1-5 eindstand tegen de touwen.