Scudetto-strijd tegen zijn broer: Juventus strikt alsnog een zoon van Thuram

Reacties

Juventus heeft Khéphren Thuram voor minstens twintig miljoen euro overgenomen van OGC Nice. De middenvelder treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Lilian, die zelf vijf jaar voor Juventus speelde, én gaat tegen zijn broer strijden om de Scudetto.

Scudetto-strijd tegen zijn broer: Juventus strikt alsnog een zoon van Thuram
© Pro Shots

De 26-jarige Marcus Thuram werd vorig jaar ook met Juventus in verband gebracht, maar ging als transfervrije speler van Borussia Mönchengladbach naar Internazionale. Daarmee werd hij in het afgelopen seizoen kampioen van Italië. Bij het titelfeest kon Marcus het niet laten om de draak te steken met de Juve-aanhang. Vader Lilian moest daar even ingrijpen.

De keuze die zijn jongere zoon Khéphren heeft gemaakt, zal Lilian beter kunnen bekoren. De 23-jarige middenvelder heeft een vijfjarig contract getekend bij Juventus, dat met Nice een akkoord bereikte over een afkoopsom van twintig miljoen euro plus bonussen. Na Douglas Luiz, die overkwam van Aston Villa, is Thuram de tweede nieuwkomer bij Juve voor komend seizoen.

Khéphren Thuram speelde vijf seizoenen bij Nice, dat de middenvelder in 2019 transfervrij had overgenomen van AS Monaco. Vorig jaar maakte hij in maart zijn debuut voor het Franse nationale elftal, met een invalbeurt tegen het Nederlands elftal. Het is vooralsnog bij deze ene interland gebleven voor de jongste Thuram. Zijn broer Marcus staat op 24 caps.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.